dar de nunta

Cât se dă darul la nuntă în 2020?

Este dimineață, tocmai îți bei cafeaua și ai dat peste un plic frumos colorat care nu este altceva decât o invitație la nuntă. Astfel de evenimente sunt extrem de frumoase dar și costă. Este plăcut să îți alegi machiajul și ținuta elegantă pentru fericitul eveniment dar acestea nu sunt singurele costuri cu care te vei confrunta de-a lungul acestui sezon de nunți. Mai este și darul de nuntă!

Mai ales dacă ai avut ”norocul” să fii invitat la mai mult de o nuntă atunci în mod cert iti cresc și cheltuielile. Pentru ca această întreagă aventură să nu te lase cu un gust amar trebuie să știi și câți bani să pui în plicul pentru miri. Cât să dai la darul de nuntă, cu siguranță nu este o întrebare potrivită pentru ceilalți invitați întrucât nu știi care este relația lor cu viitorii miri.

Cât se dă la darul la nuntă în 2020? 

Darul de nuntă este un gest frumos pe care îl oferi mirilor și, pentru ei contează foarte mult, dar de multe ori te poți confrunta cu dificultăți. Pentru astfel de situații, am si o soluție. Darul de nuntă poate să reflecte relația pe care o ai cu mirii.

Dacă este să ne uităm la nunțile din afară, chiar și la cele peste ocean, se practică foarte mult oferirea unor cadouri de nuntă. Dar acest obicei încă nu este generalizat la noi în țară așadar, mirii se așteaptă la clasicul plic cu bani. Oare cât ar fi potrivit să dai?

Zvon sau realitate?!

Printre cele mai importante criterii care stau la baza deciziei de a da o anumită sumă de bani la nuntă se numără și relația cu mirii. Astfel, cu cât relația este mai apropiată cu atât darul de nuntă trebuie să fie mai mare.

Ca regulă generală, nașii si parinții sunt cei care dau cel mai mult la darul de nuntă întrucât și relația este una mai apropiată. Mai ales dacă ați fost rugați să le fiți nași mirilor, atunci va trebui să vă pregătiți din timp cu un dar de nuntă considerabil. De asemenea, dacă este vorba de soră, frate sau alte rude mai apropiate atunci suma oferită mirilor trebuie să fie mai mare decât în cazul prietenilor.

Atunci când sunteți doar prieteni depinde și cât de apropiați sunteți sau dacă au fost și ei la nunta voastră. Acestea sunt criterii demne de luat în considerare pentru a putea stabili suma de bani pe care să o dăruiți mirilor. Ultimii pe listă sunt colegii de servici care întotdeauna  dau ca dar de nuntă o suma medie. Dacă te duci la nunta șefului atunci vei avea tendința să oferi mai mult la darul de nuntă dar trebuie să știi că acest lucru nu este obligatoriu.

Dacă te întrebi cât se dă darul la nuntă în 2020, află că mai sunt și alte aspecte ce pot să conteze atunci când decizi cât să le oferi mirilor.

 

Ai putea fi interesat să citești și: cât te costă să faci nunta în Galați?

Un alt aspect care influențează darul de nuntă oferit este și locația evenimentului. Dacă nunta are loc în capitală sau la cel mai scump restaurant atunci în mod automat darul va fi mai mare decât în provincie. Meniul de nuntă este și acesta un aspect demn de luat în considerare atunci când calculezi darul de nuntă. Clar, nu este neapărat obligatoriu să construiești bugetul pentru darul de nunta în jurul acestui aspect. Cu siguranță nu vei putea să îi întrebi pe miri cât costă meniul de nuntă, dar poți fi discret și să afli un cost mediu al unui meniu de nuntă. Așadar, este recomandat să oferi drept dar de nuntă o sumă potrivită.

Din poziția unui fotograf de nuntă ce se implică activ și în organizarea evenimentului îți pot spune că media darului de nuntă în Galați este în jurul sumelor de 1000-1500 lei. Aceste cifre stau la baza experientiei propriei nunți și a discuțiilor purtate cu foști miri. 

PS: Te pot îndruma ca atunci când oferi un dar de nuntă, să o faci cu gândul că el  trebuie să reflecte dorința ta de a susține mirii în primii lor pași la început de drum. Nunta este un prilej de bucurie și de distracție așadar, trebuie să iei în calcul și acest aspect. 

Îmi doresc ca aceste informații să îți fie de un real ajutor și îți mulțumesc pentru că ai avut răbdarea să le citești. Îți place sa afli idei noi? Click Aici

Rezervă data nunții tale în calendarul meu!

Alege inspirat!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *