Fotograf nunta Galati

Cât te costă să faci nunta în Galați?

De câte  ori ți-ai pus în minte întrebarea cât te poate costa sa iti faci  nunta ?!

Dacă pui pe listă toate serviciile și bunurile pe care trebuie să le achiziționezi pentru nunta ta poți ajunge cu ușurință la concluzia că poți scoate din buzunar chiar și puțin peste 10.000 de euro. Iar în acest caz ne referim la un buget mediu. Dacă ai pretenții mai mari și doreșți să transformi nunta într-un adevărat tărâm al lucrurilor impresionante atunci aceste costuri ar putea să ajungă și la mai mult.

Magia momentului, îndeplinirea tuturor dorințelor, unicitatea nunții cu siguranță vor compensa din plin aceste cheltuieli.

Dar, nimic nu este gratis pe lumea aceasta. Nici măcar acel ,,da” rostit în fața ofițerului de stare civilă. Pentru că este un aspect foarte important pe lista de lucruri necesare pentru nuntă vom începe din acest punct. În afară de taxa de cununie civilă va mai trebui să achiți taxa la biserica și taxa pentru locațiile foto. Alegerea unor locații este destul de importantă pentru ca echipa de fotografi de nuntă și videografi să poată captura imaginile cu cele mai importante momente ale nunții tale. În final, aceste taxe pot să totalizeze 850 lei

Aceste taxe diferă de la un oraș la altul, așadar, aceste costuri sunt doar estimative. Pe lângă acestea se adaugă și 220 lei costul pentru certificatul medical prenupțial (preț care depinde de la o clinică la altă). De asemenea, pentru finalul cununiei civile va trebui să cumperi prăjituri și șampanie. Plus pahare de șampanie de unică folosință pentru a-i servi pe invitați. Aici trebuie să faci un mic calcul în funcție de numărul de invitați. În acest caz prețul cel mai mic pe care îl poți plăti pentru prăjituri și șampanie este de minim 150 – 200 lei. Dar aici intră în calcul tipul de prăjituri pe care doriți să le serviți și tipul de șampanie pe care îl vei alege.

Gândește smart și fă-ți o listă cu toate cheltuielile.

Dacă în ziua cununiei civile doriți să purtați o altă ținută decât cea pe care o veți purta la cununia religioasă atunci se vor mai adaugă pe lista câteva cheltuieli în plus. O ținută pentru mireasă și pentru mire, pantofi, machiaj, coafor, accesorii, costuri care mai pot să îți scoată din buzunar cel puțin 1300 lei. Suntem siguri că la cununia civilă nu vei dori să porți o rochie cumpărată de la magazinul din colț.

Pentru ceremonia religioasă vei purta rochia de mireasă fabuloasă pe care trebuie să o comanzi cu cel puțin 6 luni înainte pentru a avea timp de probe suplimentare și rochia să fie ca turnată atunci când o vei purta în ziua nunții. Costul unei rochii de mireasă poate să varieze în funcție de modelul dorit. Un preț estimativ pentru  rochia de mireasă putem să spunem că ar fi de  4000 lei (în condițiile în care doreșți ca rochia să fie de calitate și exact așa cum ai visat de foarte mult timp).

Pentru el, un costum de mire, împreună cu cămașă asortată cu rochia și restul accesoriilor pot depăși ușor suma de 2500 lei. Știu că îți doreșți ca și soțul tău să arate perfect la braț cu tine dar și în fotografiile de nuntă. Pe lista se mai adaugă pantofii tăi, machiajul, coaforul pentru ziua cununiei religioase, costuri care pot să ajungă și la 1500 lei.

 De asemenea, în acest buget mai intră și probele de machiaj și coafor întrucât trebuie să te decizi cum vei arată în ziua cea mai importantă din viața ta. Accesoriile de mireasă, desigur că au și ele un cost minim de aproximativ de 600 lei. Pentru accesoriile de mireasă poți alege acesoriile de la Madamme Bijoux. Apoi, trebuie să alegeți un model de verighete care pot să ajungă și la un cost de 3000 lei. Le poti cumpara de aici Sunt foarte importante și trebuie să le incluzi pe lista ta încă de la început.

Înainte de ziua nunții va trebui să faci ceva mai multe cheltuieli.

Dar, nu trebuie să uiți să achiți avansurile pentru serviciile unui fotograf de nuntă, pentru video, formație, pentru restaurant. Aceste costuri cu avansurile pot să ajungă și la 5000 – 6000 lei în funcție de cum ai ales  fiecare furnizor de servicii în parte. Prețul de pornire pentru serviciile unui fotograf de nuntă profesionist este de 3500 lei.

Pentru a ști cum să alegi un fotograf de nuntă te poți ghida după articolul de aici.

Apoi, următorul element de pe listă sunt invitațiile de nuntă  și mărturiile. În funcție de ceea ce îți doreșți, prețurile pot să varieze. Dar ca și cost total estimativ, putem spune că vei scoate din buzunar aproximativ 1800 lei

Acum este momentul să facem puțină lumină în ceea ce privește restaurantul. În afară de avansul pentru restaurant, despre care vorbeam mai devreme, sunt sigur că vei dori să ai un candy bar sau un fruit bar care sunt foarte populare la nunți, plus tortul de nuntă. Ele ca și cheltuieli pot să ajungă la cel puțin 2600 lei. De asemenea, nu trebuie să uiți și de aranjamentele pentru nuntă, cele de sala care vor costă și ele în funcție de dorințele tale. Aici mai putem adaugă pe lista un cost între  4000 și 6000 lei.

Nu te îngrijora din cauza costurilor. Deși suma iți poate parea mare fă-ți un calcul înainte.

Costul total al restaurantului depinde de numărul de invitați care vor fi prezenți la nuntă iar acest număr este bine să îl cunoșți din timp întrucât dacă pui pe lista prea multe meniuri și băuturi ai putea să sfârșești prin a nu ști ce să faci cu tot ceea ce a rămas. Pentru băuturi îți recomand să alegi fie un furnizor separat precum Daniel distribuție fie un meniu all inclusive ori open bar.

 Pentru open bar prețul se calculeaza în funcție de băuturile alese. În medie, costul total unui meniu de nuntă se ridică in jurul sumei de  280 lei/persoană. Dar acest cost poate să fie influențat de tipul restaurantului ales dar și de meniul ales. Așadar, poți să îți faci o idee măcar înainte de a decide câți bani ai nevoie pentru cea mai specială zi din viață ta.

De asemenea, va trebui să te decizi dacă vei angaja pentru nuntă o formație, sau  vei opta pentru DJ(cost ~3000lei). Sau poate vei apela la ambele servicii. În linii mari, acestea sunt cele mai importante cheltuieli pe care le vei avea cu o nuntă. Menționăm încă o dată, că aceste costuri sunt doar estimative și pot să se schimbe de la un an la altul. În plus depinde foarte mult și de dorințele pe care le ai.

 Așadar, dacă ai în vedere să stabileșți data nunții cât mai repede atunci trebuie să știi cu certitudine dacă aceste costuri le poți acoperi. Toate aceste aspecte se stabilesc chiar și cu mai mult de un an înainte de nuntă. Așadar, din momentul în care ați stabilit data nunții trebuie să te documentezi în permanentă și să te asiguri că totul este pus pe o lista astfel încât la sfârșit să rezulte un eveniment fără stres.

De ce alege un fotograf de nuntă să pună la dispoziție aceste informații?

Pentru că noi suntem acel gen de oameni care doresc să fie mereu de ajutor, am decis să îți punem la dispoziție toate aceste informații. Serviciile de fotografie de nuntă reprezintă un punct destul de important pe întreaga listă iar detaliile care sunt puse la punct din timp pot să ofere cadrul perfect pentru cea mai frumoasă zi din viața ta.

Am decis să te ajutăm cu această listă și cu cele mai importante lucruri de rezolvat pentru că o zi a nunții în care mirii nu sunt stresați este cel mai de dorit lucru. Dacă te vei gândi în permanentă cum darul de nuntă  va acoperi restul de cheltuieli atunci aceste griji se vor reflecta și în fotografii. Cu siguranță nu vei dori să îți aduci aminte chiar și peste 10, 20 sau chiar 50 de ani cât de multe griji ți-ai făcut în legătură cu acest aspect. 

De asemenea, în calitate de fotografi de nuntă ne dorim ca ziua cea mai frumoasă din viața ta să fie de poveste, să fie momentul în care amândoi străluciți și zâmbiți. Nu uitați, atmosfera este asigurată de voi și dacă nu zambiti din cauza grijilor aceste lucruri se vor vedea iar un fotograf de nuntă oricât ar fi de priceput nu va putea să schimbe în toatalitate starea pe care o aveți la momentul respectiv în fotografiile de nuntă.

Pentru că prețuim amintirile ne dorim să zâmbeșți în fiecare moment al nunții tale, motiv pentru care vei putea să găsești un ajutor de nădejde tot timpul prin intermediul nostru. Bucură-te de ziua nunții tale și amintește-ti de cea mai frumoasă zi exact așa cum îți dorești să îți amintești.

 

2 thoughts on “Cât te costă să faci nunta în Galați?”

    1. Multumesc tare mult pentru feedback. Zilele urmatoare voi face si un update articolului cu un astfel de planificator pentru ca el exista deja 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *