Fotograf de nuntă: Scump VS. Ieftin

Fotograf de nuntă: Scump VS. Ieftin

Oricine poate spune că nunta este unul din cele mai importante momente din viața unui cuplu. Începutul unei familii este marcat de multă emoție dar și de bucurie, așadar este simplu de înțeles că orice cuplu își dorește să imortalizeze acest moment cu ajutorul imginilor unui fotograf de nuntă. Și pentru asta de cele mai multe ori apelăm la un fotograf de eveniment sau o echipa foto-video. Fotograf de nuntă: Scump VS. Ieftin?! Una din cele mai mari polemici privind fotografia de eveniment este costul. Știm bine că organizarea unei nunți implică costuri mari, și odată cu avansarea tehnologiei, camerele foto ale telefoanelor au acum o serie amețitoare de caracteristici. Așadar, apare întrebarea simplă, de ce să mai apelăm la un fotograf nuntă ,mai ales daca el mai este si scump?

Ce te va costa foarte scump?! Să ignori anumite criterii în alegerile pe care le faci.

Oricine deține un smartphone cu o camera decenta cu ceva megapixeli. Este ușor de înțeles că măcar odată ați încercat să faceți o poză la o floare frumoasă sau să prindeți într-un cadru pisica ce face mutre haioase. Însă există o diferența uriașă între o imagine făcută cu un telefon și una cu un aparat foto. Un telefon indiferent de cât de scump sau ieftin este, nu va putea  face poze calitative în lumină slabă. 

Pentru început să privim asupra muncii pe care un fotograf o depune pentru a va oferi o amintire de neuitat. Munca depusă pentru a obține fotografia perfectă nu poate fi ignorată deoarece un fotograf in ziua nunții se trezește cu mult înainte ca nunta să înceapă. Echipamentul trebuie pregătit și pus la punct, de asemenea fotograful trebuie să surprindă toate etapele din ziua nunții, de la pregătirea mirilor până la aruncarea buchetului. Așadar, pentru fotografia de eveniment munca nu începe și nici nu se termină atunci când respectivul eveniment se desfășoară. Dupa fotografierea nuntii exista un timp alocat pentru selectia imaginilor si pentru editarea lor. 

Scriam mai sus că înainte de un eveniment fotograful trebuie să își pregătească echipamentul. Este foarte adevărat că pentru a face fotografii de excepție trebuie să ai talent. Însă așa cum un pictor nu poate să creeze fără o pensula și un șevalet, la fel și fotograful nu poate obține un rezultat fără echipament, care de cele mai multe ori nu este ieftin. Trebuie să menționăm faptul că un aparat foto poate ajunge să valoreze chiar mai mult decât o mășină, iar pe lângă acesta mai adăugăm și costul obiectivelor și al accesoriilor folosite, trepied, lumini,licențe pentru programele de editare etc. Așadar, calitatea imaginilor este dată de echipament, talentul oferind doar perspectiva.

Fotografia de nuntă înseamnă multă muncă și experiență.

În fotografia de eveniment trebuie să gândești repede. Pe lângă echipamente, fotografia mai implică și cunoștințe. A face fotografie de nuntă este în mare parte știință, multă muncă și multă educație. Evident că pe piață există un număr foarte mare de fotografi, unii cer mai mult, alții mai puțin, lucru ce se aplică și în Galați. Oricum, la fel ca și în cazul în care vreți să achiziționați un produs, uneori banii plătiți în plus fac o mare diferență. Nu putem garanta că un fotograf nuntă din Galați care va cere o brumă de bani va poate oferi și calitate la un preț mic.

Dacă  uneori poți ajunge în situația de a crede că 1500 sau 1800 de euro este un preț foarte mare pentru foto-video, eu te contrazic si îți spun că nu este deloc așa. Trebuie luate în considerare, pe lângă licențele pentru programele de editare și alte criterii de selecție.

Creativitatea + Un portofoliu solid + Atitudinea Fotografului + Implicarea lui în eveniment și după + Aspectul albumelor printate + Conținutul lor + Back-upul materialelor înainte și după predare + Comunicarea  au ca rezultat calitatea și alegerile inspirate.

Nu doar aparatul face diferența dintre un fotograf ieftin și unul scump.

Fotograf de nuntă: Scump VS. Ieftin, alege cu luare aminte.

Problema cea mai mare apare atunci când fotograful de nuntă, ma refer la cel de duminică are gura mare şi te convinge  că e normal ca el să nu se implice în organizarea timpului din ziua nunții, că e firesc să nu existe un back-up pentru că el are cea mai sigură aparatură, este natural și firesc să îți dea editarea nunții în 4 nuanțe de culori diferite. Aici tu ca si client va trebui sa treci toate informațiile prin filtrul gândirii.

În concluzie putem spune că răspunsul la întrebarea privind costul ridicat al unui fotograf nuntă profesionist este unul simplu. Calitatea costă, la fel ca și în cazul oricărui produs.

Articolul de aici te poate ajuta să faci alegerea potrivită. Dacă iți pot fi de folos cu informații, nu ezita să imi scrii.

Acum că ai ajuns la finalul articolului, eu îți mulțumesc pentru timpul petrecut in site și am  o rugăminte către tine: distribuie articolul si prietenilor tăi. Iți doresc să ai un eveniment frumos, să te distrezi maxim în ziua nunții și să iei decizii inspirate. 

2 thoughts on “Fotograf de nuntă: Scump VS. Ieftin”

  1. Bazavan Eleodor

    Cand vine vorba de alegerea fotografului alegeti cu inima nu cu buzunarul , mai tarziu nu mai puteti repara nimic !!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top