Programul nuntii tale

Fotografia de nunta perfecta

Fotografia de nunta

Te întrebi cum să faci și ce să alegi ca să ai fotografii de nuntă perfecte si un fotograf de nunta pe masura ? Răspunsul meu este: alege un fotograf de nunta lângă care te simți în largul tău și trăiește! 

Trăiește fiecare clipă cu bucurie, pentru că este unică. Privește-i pe acești miri frumoși. Nu-i așa că auzi râsul miresei doar privind fotografia? Parcă te cuprinde și pe tine un sentiment de bucurie pentru că ei s-au căsătorit, nu-i așa?

Fotografia de nunta perfecta

Cred cu tărie că o fotografie de nuntă perfectă nu ține de adâncimea câmpului focalizat, ci de adâncimea sentimentului surprins. Bineînțeles că toate aspectele tehnice contează și ele: lumina, compoziția, contextul, etc., însă farmecul fotografiilor de nuntă ține de abilitatea fotografului de nunta de a surprinde acele gesturi mărunte și neprețuite.

Îți mărturisesc sincer că nu e ușor să fii fotograf de nunta. Mirii, nașii sunt oameni simpli, care nu sunt obișnuiți să fie permanent în centrul atenției. De aceea se pot simți ușor incomozi în fața aparatului de fotografiat. Iar asta se poate transmite în fotografii.

Aici intervine latura umană și comunicarea dintre noi, fotografii și voi, mirii. Dacă mirii se simt în largul lor în prezența noastră, a fotografilor, ei aproape că nici nu ne vor observa. Și atunci se întâmplă magia. 

Momentele nuntii

Când mirii se simt în largul lor pe lângă fotografi, garantat avem fotografii perfecte. În această stare de spirit putem să surprindem emoții reale precum bucuria maximă (auzi forfota și râsetele mirilor și ale prietenilor lor), uniunea dintre ei (simți dragostea lor din îmbrățișarea surprinsă în fotografie), relația frumoasă dintre mamă și fiica ei mireasă, respectul și dragostea pentru bătrânii familiei (o adevărată lecție de viață!), emoția din timpul slujbei de cununie… 

Toate aceste momente surprinse așa de delicat și frumos sunt hrană pentru suflet în anii ce vor urma. O căsnicie nu înseamnă numai lapte și miere. Vor fi provocări de toate felurile, zile mai urâte și mai triste. Important în aceste momente este să îți amintești: deschizi albumul de la nunta voastră și, ca prin minune, vei retrăi tot ce ați avut. Și atunci îți dai seama cât de lipsit de importanță este motivul pentru care v-ați supărat când voi vă iubiți atât de mult.

Pentru a aduce un plus de valoare si pentru a pune si mai mult in valore o fotografie este nevoie de o comunicare nonverbala excelenta si de miri ce sa isi intre in rolul de sot si sotie. Te-ai fi asteptat sa incep prin a spune ca cele mai importante sunt lumina, compozitia, contextul si mesajul trasmis.  Da, ele sunt importante, insa daca le stapanesti, ele completeaza prim planul unei fotografii de nunta reusite.

Fotografia de nunta perfecta nu cred ca exista, dar cred ca exista acel moment in care ochiul uman cauta sa inghete  clipa petrecuta pentru ca mai tarziu sa fie hrana pentru suflet. Fotografia excepționala de multe ori nu tine  de adancimea campului focalizat ci de adancinmea sentimentului cu care fotografiezi, iar aparatul de fotografiat este doar un accesoriu… pasiunea, respectul si imaginatia sunt esenţa unor fotografii reusite.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *