Asistentul foto

Jurnalul unui fotograf de nuntă: Asistentul foto.

Fotograful de nunta profesionist după asistentul foto se cunoaște

Care este asemănarea dintre un medic și un fotograf de evenimente? Ambii au nevoie de asistente. Poate că te întrebi „ce e așa de greu să faci niște fotografii?! Trebuie să ai un aparat de fotografiat, ochiul format, si o educatie vizuala. La ce îți mai trebuie și asistentă?”

Ei bine, așa cum asistenta pregătește sala chirurgului înainte de operație și îl asistă, așa și asistentul foto pregătește „terenul” pentru cele mai reușite amintiri:

  •  Poziționează luminile (detaliu foarte important pentru fotografiile de nunta)
  • Organizează echipamentul (….)
  • Este atentă la detalii și la ce se întâmplă în timpul evenimentului atunci când eu sunt concentrat pe alte detalii tehnice
  • Mă ajută să aleg pozele pentru editare (a doua sau a treia zi după eveniment alegem o serie de 15-20 de imagini de pe parcursul evenimentului pe care le editez pentru a da o idee despre cum a arătat evenimentul prin obiectivul unui fotograf de nunta)

Atunci când mergem la un eveniment fie el nuntă ori botez, oamenii nu se așteaptă să fim doi. Desfacem echipamentul, ne pregătim, mai schimbăm câteva vorbe cu mirii, nașii, părinții…și surpriza…așa află cu uimire că asistenta mea este, de fapt, și soția mea. Ar trebui să le surprind odată reacția într-o fotografie: uimirea și bucuria pe care o au când își dau seama că pentru noi, a face fotografie la evenimente, este o pasiune. Deja se simt mult mai confortabil în prezența noastră, mai relaxați. Se simt în siguranță pentru că deja știu că fotografiile se vor fi la nivelul asteptarilor 

Hai să îți explic cât de important este ca un fotograf profesionist să aibă  un asistent.

Ni s-a întâmplat ca la o nuntă sa se petreaca  cateva momente importante în același timp: mirele se pregătea într-o cameră și mireasa în altă cameră. De unul singur nu aș fi putut să fiu prezent simultan în cele două locuri, aș fi pierdut multe cadre bune și la unul și la altul. Dar având asistentul cu mine, ne-a fost ușor să ne împărțim și să nu pierdem nimic.

La altă nuntă, mireasa era foarte tensionată și emoționată. Cea care a reusit sa o linisteasca a fost asistentul. Soția mea a fiind o fire calma si blajina a reusit sa ii transmita aceeasi stare de liniste. Nunta a decurs frumos, iar fotografiile au fost pe masura.

Și asta nu e tot! Momentul pregătirii miresei este unul important. Și mai mult decât atât este 100% feminin și oarecum intim. Imaginează-ți cum ar reuși un bărbat, oricât de fotograf ar fi el, să se strecoare neobservat și să poată surprinde cadre delicate fără a stingheri fetele din acea cameră. Cam greu. Aici intră în scenă draga mea soție asistentă. Ea e cea care are acces la acel ritual și, cu ochiul ei feminin, nu scapă detaliile care contează.

Fotografiile pe care le facem ies atât de bine pentru că noi lucrăm foarte bine în echipă: ne completăm unul pe altul, ne înțelegem din priviri și în felul acesta reușim să surprindem tot ceea ce este important din evenimentul la care participăm.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *