Dragă Moș Crăciun

Jurnalul unui fotograf: Dragă Mos Crăciun

Miroase a coji de portocală, a turtă dulce și a scorțișoară. Bradul este gata împodobit, paharul de lapte alături de fursecurile pregătite, îl așteaptă pe Moșul ce așează atent cadourile sub brad. Cu toate astea, noi cei mari rareori ne mai întrebăm ce cadoruri primim. Îți dai seama că ai crescut, când cel mai frumos cadou îl reprezintă oamenii adunați în jurul tău.

Dragă Moș Crăciun,

Oprește goana asta nebună după cumpărăturile din piețe și supermarketuri. Înveselește fețele mai puțin zâmbitoare pe care le întâlnesc în drumul meu dimineața spre cafea. Învață-ne cum să ne dăm timp și să avem răbdare unii cu alții. Să ne amintim să mângâiem un câine sau o pisica  pe stradă. Să nu ne înghesuim la a ne întrece în a ne înjura.  Să învățăm să ne cerem iertare mai des.

Așează-ne sub bradul împodobit amintiri și nopți albe. Pune-ne melodii care să ne trezească dimineața cu chef de viață. Și remindere în smartphone-uri să ne sunăm mai des părinții. Bunicilor pregătește-le un pachet cu multă ciocolată și aduni-i aproape. Iar prietenilor pregătește-le o țuică sau un vin fiert. 🙂

Dragă Moș Crăciun,
Dă-ne mai mulți părinți cu copiii de mână și nu cu telefoane în mână. Mai mulți colegi cu care să ieșim la masă, nu cu farfuria peste taste. Mai mulți prieteni cu care să ne simțim în largul nostru.

Dă-ne timp și oameni și învață-ne să îi prețuim. Învață-ne cum să iubim și să adorăm momentele petrecute în sânul familiei. Adună-ne mai des  împreună și învață-ne să prețuim amintirile.

Cu drag al tău prieten prieten fotograf.

Articolul acesta l-am scris după ce aseară am fotografiat acasă. Era ora două dimineața și nu mă pridea somnul. Mă gândeam la cât de mult înseamnă acasă. Înseamnă prieteni, înseamnă căldura familiei și iubire, acasă e gustul dulce al copilăriei. Acasă înseamnă colind și atmosfera de sărbătoare!

 Vă doresc fiecăruia dintre voi ce vă găsiți timp să citiți rândurile acestea, să trăiți mai mult și mai intens fiecare gând al vostru, fiecare sentiment și să vă găsiți timp pentru a face tot ce vă bucură sufletul.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *